en

2013.10.02 Funktion-One

Szinesztéziában haladó kurzusra kellett volna jelentkeznünk ahhoz, hogy akkurátusan le tudjuk írni, hogyan fog szólni az Amper Klubba beszerelt Funktion-One hangrendszer. Úgyhogy inkább arról mesélünk, hogyan jutottunk el odáig, hogy pont ezt a kis brit hangmérnökcsapatot kérjük meg arra, hogy jöjjenek le Pécsre a szerszámos ládájukkal.

Mindenki életében van egy olyan pont, amikor egy olyan élmény éri, amire nem tud mást mondani, mint hogy “ez nekem kell”. Van, akinek ez az élmény akkor jön el, amikor ráül egy 180 lóerős sportmotorra. Van, aki akkor érzi ezt át, amikor a kezébe fog egy limitált példányszámban nyomott bakelitet, amiből összesen 25 darab van a világon. Mi akkor éltük át ezt a pillanatot, mikor  egy németországi utunk során betértünk egy buliba, ahol annyira brutálisan jó volt a hangosítás, hogy azonnal teherautóra akartuk rakni az egész hangrendszert és hazahozni. Most hogy végre minden adott ahhoz, hogy beszereljünk egy ilyet, alig várjuk, hogy ti is meghalljátok miről beszélünk.

Akár egy Chocito reklámban is el tudnánk képzelni a hangfalainkat – “ronda és finom”. A Funktion-One termékek meglehetősen robosztus jószágok, annyi bájjal, mint amennyi egy reggeliző pitbullnak van. A morcos küllem azonban a csapat szellemiségének köszönhető: az elsődleges szempont náluk a funkcionalitás, vagyis, hogy a lehető legjobban szóljon minden. Azon, hogy a hang jól irányzott legyen és a tánctéren összpontosuljon, ne a szomszéd kertjében. Azon, hogy az energiát minél hatékonyabban alakítsa át hanghullámokká. Úgy gondolják, hogy az érzékszerveink közül a hallás a legfontosabb és, hogy tulajdonképpen az egész Univerzum struktúráját határozzák meg a hangok. Ennek megfelelő odaadással utaznak a világ minden tájára, hogy sajátkezűleg szereljék be a termékeiket.

A hangrendszer a végleges formáját a következő két hét során fogja felvenni, addig minden buliban colstokkal és ceruzával fogunk járni, hogy az élő próbák során megtaláljuk a tökéletes beállításokat és Baranyára szabjuk a Funktion-Onet. Referenciaként addig is mutatunk pár képet a legkülönbözőbb helyekről, az egyetlen, ami közös lesz bennük, hogy mindenhol Funktion-One hangfalakból szól a zene.

Car Cox – Ultra Festival 2013 – Miami

amper-blog-01Carl_cox_psm318v2

Space – Ibiza

amper-blog-02spaceparty2

Transmission – Prágaamper-blog-031807

Richie Hawtin és a PSM318 DJ monitorok

amper-blog-04 

Oszd meg a cikket

Heatwaves Open Air w/ Sunburst by Lick The Click & LavaLava, Pure Lust, Betwixt

08.13 szo