en

2017.02.04 Ismét Pécsett a Maribou State

A kedvenc szigetországunkból érkező, hiperhangulatos számairól és szettjeiről elhíresült Maribou State fellépését a Passed zenekar DJ szettje fogja kísérni, valamint a BETWIXT kísérleti elektronikus alkimista társulásból heten is az Amperbe érkeznek! 

Nagy-Britannia új hullámos producerei között is különcnek számító Maribou State a house vokálokkal tűzdelt, a soulból, future garegeből és downtempóból egyaránt merítő vonalát képviseli. Bár a Disclosure-rel és Bondax-szal szokták együtt emlegetni, de zenéjük a trendektől sokkal elrugaszkodottabb – nem arra törekednek, hogy a lejátszási listák élére kerüljenek, inkább saját hangzásvilágukra koncentrálnak. Az pedig csak hab a tortán, hogy az egész internet egyöntetű véleménye szerint imádni kell a számaikat. Két éve, a Fat! Recordsnál jelent meg az első kiadványuk – az Olivia kislemez, ám igazán az ezt követő számuknál figyeltek fel a srácokra. Egy Lauryn Hill bootleget töltöttek fel, ami több ezer lejátszást kapott a Youtube-on és a brit Radio 1-en is pörgetni kezdték, rögtön elnyerve Bonobo, Diplo és Pete Tong rajongását. 2012-ben leszerződtek a Southern Friend Recordshoz és a kiadóhoz közel állo Crookers Hummus című számának remixét készítették itt el először, ami a Hype Machine listájának élére került. A pozitív visszajelzések áradata ezzel nem maradt abba, a Native EP-jük a Mixmagen kapott 10/10 pontot, de legutóbb még a Guardianben is pozitívan nyilatkoztak felőlük, miközben rajongótáboruk egyre növekedett.

Viszonylag stabilan jelentkeznek új megjelenésekkel, a Southern Friend mellett már a Catz’n’Dogz vezette Pets Recordingsnál is találkozhatunk velük, de közben a remixelést sem hagyták abba szerencsére. 2015-ös Portraits című albumukat már vagy ezerszer meghallgattuk, kattintsatok ti is:

Oszd meg a cikket

02.04 szo