en
02.28 pén BERLIN KICKS w/ Mira + Mellow + Boci Esemény leírása

Ha meghalljuk, hogy Berlin, a leomlott fal, a török kebabosok és a kulturális habzsidőzsi mellett nekünk legelőször a város ikonikus klubjai és a körülöttük gyűrűző pezsgő elektronikus zenei élet ugrik be. Mert tény, hogy London mellett Berlin lett Európa fővárosa ebben is. Sőt, ebben egyre inkább. Így volt ez már azelőtt is, hogy Paul Kalkbrenner legendás Berlin Callingja a szélesebb tömegek előtt is ismertté tette a berlini elektronikus zenei szcénát, a film világsikere pedig kőbe is véste a város meghatározó szerepét.

A film és a hozzá tartozó lemez megjelenése óta már eltelt egy fél évtized, ami alatt sok minden megváltozott, azonban az állandó maradt, hogy a Berlinből érkező zenék – legyenek bármilyen változatosak is – megőrizték a szavakkal nehezen leírható, ám egy másodperc alatt felismerhető hangzásvilágukat.

Mindig is rajongtunk a jó kis germán elektronika iránt, most ebből a rajongásunkból adódóan BERLIN KICKS néven egy külön klubestet is szentelünk ezeknek a zenéknek. Február 28-án lesz először, hogy kísérletet teszünk a techno-house-tánc szentháromság közepette Pécsre idézni azt a bizonyos “berlini hangzást”. 

A BERLIN KICKS bulikon kizárólag “Made in Germany” zenék fognak szólni, pécsi, budapesti és néhány esetben tősgyökeres berlini dj-k előadásában. Az első szeánszon három DJ fogja váltani egymást. Pécsi-berlini vegyes színekben versenyez majd DJ Mellow: ő egy Berlinben élő, de Pécsett egyetemre járó diák, aki a könnyedebb, szellősebb, vokális végén fogja meg a német elektronikát. Bocit talán már nem nagyon kell bemutatni senkinek, ő az, aki a Space Inhalerzben is ügyel arra, hogy a közönség mindig megkapja a Németországból érkező négynegyedek friss adagját. Budapestről pedig, a Be Massive bulik egyik állandó tagja, Mira fog nálunk vendégeskedni, hogy egy különleges, német-orientált szettel örvendeztessen meg minket.

A sorozatnak voltak már előfutárai az Amperban – elég Zombie Nation fellépésére, vagy a Berlin Bash pécsi felvonásaként, a LavaLava mellett nálunk vendégeskedő Re.You-ra gondolni. A Pécs-Berlin járatot továbbra is kiemelten kezeljük, így a későbbiekben is számíthattok hasonló bulikra, hol külföldiekkel, hol pécsiekkel, hol budapestiekkel: BERLIN KICKS!

mg_9943

mg_9946

mg_9953

mg_9958

mg_9961

mg_9962

mg_9965

mg_9967

mg_9968

mg_9974

mg_9976

mg_9978

mg_9979

mg_9981

mg_9989

mg_9992