en
CHRISS RONSON
11.28 szo CHRISS RONSON w/ DAIDAI

Talán lassan már nem is kell bizonygatnunk, hogy az Amper Klub a minőségi négynegyedek minden zegét és zugát igyekszik bebarangolni. Próbálunk hétről hétre olyan hazai és külföldi DJ-ket meghívni, hogy szeretett klubocskánk szép lassan kivívja magának, hogy a hazai partiélet egyik elismert helyszíneként tekintsenek rá. Reméljük, jó úton haladunk efelé. :)

Ezen a hétvégén a nemzetközileg is elismert magyar dj-k közül most először végre Chriss Ronson is ki fogja próbálni, hogy milyen az Amperben játszani! Chriss 1994 óta aktív DJ, karrierjén gyorsan végigszaladva: 1997-ben lett a keceli Korona és a BPM csapat aktív tagja, olyan nevek előtt lépett ott fel, mint John Digweed, Sasha, Dave Seaman és Nick Warren, a közönség hamar megszerette lágyan építkező, utaztató szettjeit. 2001-ben a BPM és a Global Underground a budapesti HOME klubba tetté át székhelyét, ezzel párhuzamosan a Pacha rezidense is volt két éven keresztül. Később a Fame Promotions rezidenseként folyamatosan a szakma legnagyobbjai előtt játszott Budapesten, a szaklapok rendre a hazai top DJ-k közé sorolták, a közönség és a szakma is többször Chriss-t hozta ki egy-egy szavazás győztesének. Többször elnyerte a Soundhead Best Of és a Partycom “Az év DJ-je“ díját, valamint a FreeE és a Check magazin is díjazta. A klubok mellett rendszeres fellépője a legnagyobb hazai fesztiváloknak is (Balaton Sound, B My Lake, Sziget, Bónusz, stb).

Hazai munkái mellett külföldön is mindvégig aktív volt, nehéz lenne felsorolni, hány meghatározó külföldi fellépést tudhat maga mögött, de a teljesség igénye nélkül említsünk néhányat a legfontosabbak közül. Olyan fesztiválokon zenélt, mint a berlini Love Parade, a Creamfields, a Summer Of Love vagy a prágai Hardhouse. 2005-ben meghívást kapott, hogy Tiesto pozsonyi fellépésén játsszon, ami Szlovákia legnagyobb elektronikus zenei rendezvénye volt abban az évben. 2006-ban Thaiföldön turnézott, ahol a legendás Full Moon partin több mint tízezer ember előtt zenélt. 2007 végén Amszterdamban lépett fel John Digweed „Transitions Vol.3” című albumának bemutató partiján. 2009-ben játszott Hernan Cattaneo lemezbemutatóján is Moszkvában, az Arma17 klubban, nem sokkal ezután pedig ismét Japánba utazott, ezúttal Dave Seaman mellett lépett fel a K-Sounds születésnapján. 2010-ben két alkalommal is zenélt a Fabric szuperklubban az ún. Bash Night keretein belül, melyen hazánk top DJ-i lépnek a lemezjátszók mögé. Azóta is rendszeresen megfordul Londonban.

A tavalyi év egy különösen fontos dátum az életében, hiszen ekkor jelent meg az első olyan hivatalos szerzői album, amelyet Chriss Ronson néven jelentetett meg. A 2014-ben “Switch“ címen megjelenő albumon olyan nevekkel dolgozik együtt, mint Forteba, Lank, a The Carbonfools-os Fehér Balázs, Bryant Goodman, Kormos Levente és még sokan mások. Speciálisan egyedi, “kriszronzonos“ hangzásvilág, akusztikus hangszerek és teljes profizmus jellemzik az albumot. 

Chriss mellett a pécsi DJ társadalom képviseletében a város zenei életében egyre nagyobb szerepet kivívó DAIDAI csapata zenél.

A korábban erre az időpontra tervezett N’to fellépés sajnos csak egy későbbi alkalommal tud megvalósulni. Amint maghatározásra került az új időpont, természetesen azonnal közöljük.

Oszd meg a többiekkel