en
11.02 szo DJ MASEO (De La Soul, USA) W/ Q-CEE (Vinyl Warriorz) + VENOM (Diggin' Donuts) + ACID Esemény leírása

Az Amper Klub büszkén hirdeti magáról, hogy minden elektronikus zenei ágnak jó helye van a falai között. Hip hop fronton eddig még nem rendeztünk foglalkozást, de november 2-án ebbe az utcába is becsörtetünk, mégpedig nem is akármilyen előadóval, a DE LA SOUL alapító dj-je, Vincent Mason, azaz DJ MASEO érkezik hozzánk.

A De La Soult 1987-ben alapította az akkor még középiskolába járó Kelvin Mercer, David Jude Joliceur, valamint a már akkor is dj-ként funkcionáló Vincent Mason. Két évre rá kiadták a 3 Feet High and Rising című albumukat, melyet a hip hop történetének egyik mérföldköveként tartanak számon. A De La Soul a nyolcvanas évek vége óta aktív, ám sohasem ragadta el őket a műfaj számos előadójára jellemző egoista attitűd. A hip hop életvidám, intellektuális oldalát képviselik és lemezről lemezre képesek voltak megújulni. Saját anyagaik mellett pedig fontosak más előadókkal létre hozott közös munkáik is, együtt dolgoztak a Beasty Boys-zal, Busta Rhymes-szal, Chaka Kannal és Mos Deffel is. 

Az örömittas beharangozó posztunkban említett, tv tetején porosodó Grammy Díjat pedig például a Gorillazzal közös Feel Good Inc. kislemezükért kapták, amiről egyébként külön érdekesség, hogy a címadó dal első másodperceiben hallható nevetést maga Maseo produkálta. 

Ritkán van alkalmunk arra, hogy a zenetörténet egyik jeles alakját lássunk sikálni egy pécsi dj-pultban, DJ MASEO őszinte hip hop műsora egészen biztosan sokáig emlékezetes lesz.

Az estén a budapesti és a pécsi vonal legjava is jelen lesz, előbbit Q-CEE képviseli a Vinyl Warriorz színeiben,
a pécsi bakelitkorongozókat pedig ACID és VENOM képviselik majd, akik az elmúlt években ritkaságokkal dagasztott vinyl gyűjteményükből válogatnak, egy hip-hop, funk, neo-soul szettet, garantáltan táncparkettrobbantó hangulatban.

1

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

2

20

21

22

23

3

4

5

6

7

8

9