en
ELITE FORCE (UK)
11.16 szo ELITE FORCE (UK) w/ Metha + Lucky23 (Be Massive)

November 16-án ismét egy igazi nagyágyú érkezik az Amper Klubba, Londonból jön el hozzánk a tech funk mozgalom motorja és egyben a Burning Man fesztivál kedvenc haditudósítója, Elite Force!

Az Elite Force Simon Shackleton egyik projektje a sok közül. A Zodiac Cartel név is őt takarja, ugyanúgy, mint a sHack, Killer Elite és a Futurecore. Szóló karrierje előtt több ismert bandában is megfordult, ilyen például a big beat egyik legnagyobb formációja, a Lunatic Calm, de a Radioheadből ismert Thom Yorke-kal is zenélt együtt, a Headless Chicken nevű zenekarban. Nem véletlen tehát, hogy zenéjét Simon sohasem korlátozza egy stílusra, inkább a műfajok ötvözésének szószólója. 

Saját kiadójánál, a Fused and Bruisednél jelent meg 1996-ban az első Elite Force kiadvány, az egyéb projektjei azonban ezt háttérbe szorították. Rengeteget járt az Adrift Recordingsnál, a Whole9Yardsnál és a Moonshine-nál, 2009-ben pedig új kiadót alapított U&A Recordings néven. A United and Anarchic minden basszus-orientált zene gyűjtőhelye, mely az évek során szintén nagy hírnévre tett szert. Elite Force és Zodiac Cartel mellett The Loops of Fury, Mike Hulme, Stanton Warriors, Wolfgang Gartner, Meat Katie és Lee Mortimer neveivel is rendszeresen találkozni lehet a kiadványok között. Persze, a lista ennél jóval hosszabb, érdemes a honlapjukon körülnézni, remek dolgokat találhattok arrafelé!

Egy majd másfél évtizedig érlelt diszkográfia bemutatását meg sem kíséreljük. Ha láttátok a Mátrixot, nézitek a Top Geart vagy a Helyszínelőket, játszottatok a FIFA számítógépes játékkal, akkor biztosan hallottatok már Elite Force számot! Továbbá, saját számai mellett remixeit sem hagyhatjuk figyelmen kívül, melyek a tech-funk stílusban különösen nagy fontossággal bírnak. Készített átdolgozásokat többek között Grandmaster Flashnek, a Crystal Methodnak, az UNKLE-nek és a Stereo MC-snek is, hogy párat említsük közülük.

Magyarországon a Be Massive bulikban fordul meg általában, melyben egy hozzá hasonló gondolkodású szervezőcsapatra lelt. A tíz éve szóló Metha szóló projektjeként indult Breakbeat Massive idő közben trióvá duzzadt – először 2008-ban Lucky 23 csatlakozott, majd 2011-ben Mira. A zenei stílusokon átívelő estéik pedig bombaként szoktak robbanni.

A legutóbbi magyarországi buliját így jellemezte Elite Force: “5.56am. Budapest. Stiff competition from other events in town tonight, but still a smashing night with some of the best people in the world. Big shout to Metha & all crew for yet another wicked Breakbeat Massive”, reméljük az Amperből is hasonlókat fog tweetelni!

Oszd meg a többiekkel