en
JAMES ZABIELA (UK)
04.04 pén JAMES ZABIELA (UK) w/ Sirmo + StereA

James Zabiela pécsi fellépéséről ajánlót írni kicsit olyasmi, mint Obama pogányi alpolgármesterré választását, vagy C. Ronaldo Bicsérdi KSE-be igazolását taglalni. Szóval egy kicsit azért szürreális, másrészt viszont roppant hálás dolog is, mert azt meg kell mondanunk őszintén, hogy amikor tavaly nyáron az Amper építésekor a DJ pult betonját kevertük, kicsit nehéz volt elképzelni, hogy valamikor ezen majd James Zebiela fogja tekergeti a potmétereket…

Április negyedikén pedig ez lesz a helyzet!!!!

James Zabiela 1979. augusztus 7-én csinálta élete első buliját, akkor még csak szűk családi körnek: aznap született az angliai Southampton-ban. Sorsa gyakorlatilag el is dőlt már a születésekor, hisz a papának lemezboltja volt… Karrierje ott, apu lemezboltjában kezdődött, ahol már kisgyerekként is szeretett időzni, felcseperedve pedig hamar egyértelművé vált számára, hogy egész életben a zenék között akar maradni.

Az azóta bejárt utat már ismeri az egész világ és az elektronikus zenék minden aspektusában kiemelkedően képzett világsztárt tisztel benne, aki egy személyben producer, stúdiófőnök, kreatív úttörő, de persze elsősorban zeneimádó DJ. Kezdetben breakbeat, house, majd tech house alapokra építette szettjeit, amik még most is megvannak, csak épp kiegészítve gyakorlatilag minden egyébbel. Az újkeletű basszus-zenék elemei ugyanúgy felfedezhetőek nála, mint a legkülönbözőbb helyekről összevágott vokálrészletek, és mivel igazi technika-jedi, a rendelkezésre álló kütyük minden létező funkcióját kifacsarva juttat el a közönséghez.

Bár az Amper Klub PIONEER Nexus szettje eddig is megkapta a maga emberes kiképzését, minden bizonnyal ez lesz az az este, amikor a legjobban meg lesz izzasztva. Viszont avatott kezekben, hisz Zabiela az egyik apukája, aki vezető tanácsadóként vett részt a lejátszók fejlesztésében, szóval kevés ember van, aki jobban ismerné minden zegzugát. Ő a PIONEER cég arca és tesztmérnöke, azonban a felszerelése nem korlátozódik kizárólag Piókra, gyakorlatilag minden létező elektromos izét hadba vet, ha úgy tartja kedve.

Ő is azon kevés zenészek közé tartozik, aki mindig képes hozni egy csak rá jellemző hangulatot, amitől a fellépése több lesz, mint a lejátszott számok összessége. “Nem olyan, mint amire számítottam, de nagyon tetszik” – ahogy legutóbbi megjelenése, a The Healing egyik kommentjében olvashattuk, ami úgy általában a fellépéseiről is szólhatna. Senki sem tudja, hogy mit fog játszani, azt pedig pláne nem, hogy élőben mit fog művelni a magával hozott zenék és gépezetek egymásra eresztésével, de az egészen biztos, hogy remekül fogjuk érezni magunkat közben.

Hallgatni valónak ajánljuk a Redisent Advisornak készített mixét, vagy a Boiler Roomos fellépését, kiadójának, a Born Electricnek bármelyik megjelenését, vagy a soundcloudjának teljes egészét – de itt alább tűzzétek ki ti is bátran kedvenc Zabiela számotokat/remixeteket az esemény falára.

Persze, a pécsi lemezlovasok sem maradnak ki a buliból! James Zabiela előtt az FPT-ből és a Monkey6-ből ismert Sirmo pörget majd egyet, a tőle megszokott uk funky, bass music, garage számok közül válogatva, melyek közé remélhetőleg be fog csempészni pár saját kiadványt is. StereA pedig arról fog gondoskodni, hogy a hajnali záráskor is táncoljatok még, house trekkek széles skálájából merítve.

Tehát: #jameszabiela #pecs #amperklub #aprilisnegy #akiaznapmashovamegyannakgratulalunk

Oszd meg a többiekkel