en
KOAN SOUND (UK) + Space Inhalerz
12.06 pén KOAN SOUND (UK) + Space Inhalerz

A Space Inhalerz évadának záróetappjára a dubstep világ egyik legaktuálisabb és legsokszínűbb producer duója, a bristoli KOAN Sound fog az Amper Klubba érkezni december 6-án, pénteken!

Persze, számaik jóval bonyolultabbak annál, hogy csak egy szóval körülírhatóak legyenek, talán inkább azt kellene mondanunk, hogy melódikus középtempós, basszus-orientált robotzene, melyben leginkább a dubstep és a glitch hop hatásai érvényesülnek. A srácok két éve robbantak bele az elektronikus zenei életbe és rettentően komplex, mély, ám közben mégis könnyed és letisztult hangzásvilágukkal váltak híressé, amivel Aphex Twin, a Pendulum és Rusko elismerését is egyaránt elnyerték.

Bár a zeneírásban már gyakorlottak voltak, nagyobb tömegekhez akkor sikerült elérniük, amikor a Skrillex alapította OWSLA kiadóhoz leszerződtek és kiadták 2011-ben a Funk Blaster című számukat. Ez amellett, hogy a Beatport listájának élére került, a Rolling Stone magazinban is exkluzív megjelenést kapott, ami jól jelzi, hogy mennyire különleges hanganyaggal van dolgunk. Karrierjükön persze az is sokat lendített, hogy a UKF zenecsatorna támogatását is élvezik, itt debütált például a Skrillex Kill Everybody című számából készített remixük is, illetve felkerült a Trouble in the West című számuk is, és mindkettő kedvező fogadtatásra lelt. A hab a tortán pedig a Dubstep Music Awards volt, ahol az év felfedezettje díjat is bezsebelték az év végén.

Hangzásukat nehéz máshoz hasonlítani, egyedi stílusukkal az utóbbi évek egyik úttörőinek számítanak. Számaikban rengeteg zenei hatást vegyítenek és a legkülönfélébb hangulatokkal kísérleteznek, így durva partibombák, vidámabb darabok és egészen elszállós kiadványok is megtalálhatók a palettájukon. Legutóbbi megjelenésük az Asával közösen készített Sanctuary EP, ami az elejétől a végéig teljesen magával ragadó – a hallgatását egy pohár bor mellett kötelező jelleggel ajánljuk!

Az est házigazdája pedig a Space Inhalerz lesz, akik a szokásukhoz híven az elektronikus zenei élet meglehetősen széles skálájából merítve prezentálni fogják mindazt, ami szerintük éppen aktuális és izgalmas. 2013-ban ez lesz az utolsó bulijuk, úgyhogy biztosan különleges szettekre számíthattok majd mindannyiuktól!

Oszd meg a többiekkel