en
LASER TASILO
06.06 pén LASER TASILO

Hip hop wobblerekkel? Dubstep süppedős mocsári témák helyett már-már funkos dallamokkal, neadjisten vokálokkal? Robotok hevesen csípőmozognak?! Június 6-án az Amper Kertben a kellemes, vigyorgósan táncolós középtempó földjére utazunk és a koktélokkal hajtott szekerünket a Laser Tasilo fogja hajtani! 

 
A Fábián Ferenc és Radics Márton alkotta duó is hazánk legújabb producergenerációjának legprofibbjai közé tartozik, hiszen az imPro Zenei Producer képzésén végeztek mindketten. A Laser Tasilo projektjük pedig a glitch hopra alapul. Persze, ez a kifejezés annyira nincs benne a köztudatban, de akkor sem lőnénk nagyon messzire, ha azt mondanánk, hogy ők a magyar KOAN Sound. Tehát, a hip hop svungját és könnyedségét ötvözik a modern elektronikus tánczenék bitang basszusaival és belövik azt a tempót, ami nem is túl gyors, de nem is túl lassú – azaz pont tökéletes ahhoz, hogy a kertben táncoljunk és iszogassunk alatta. 
 
Érdekes módon Magyarországon a glitch hop producerek és rajongók aránya megközelíti az 1:1-et, és valamiért nincs felhajtás a külföldi porondon amúgy jól ismert honfitársaink körül. Így gyakorta megesik, hogy egy nemzetközi oldalon dörgölik az arcunkba, hogy mennyire jó számmal robbantott egy-egy “ószam hángérien prodúször”. Nem volt ez másképp most sem, a Move című Laser Tasilo számról például a Glitch Hop Community oldalról értesültünk. 
 
De nem kell, hogy elvesszünk a mindenféle stílusmegjelölések között. A lényeg annyi, hogy a Laser Tasilót bár valószínűleg nem ismered (ha igen, akkor egy kúlnessz pontot ünnepélyesen magadra festhetsz), de ha lejössz június 6-án az Amper Kertbe, biztosan imádni fogod. A belépő pedig egy hatszázas lesz.

Oszd meg a többiekkel