en
LOCAL HEROES
10.05 szo LOCAL HEROES Pécsi Elektronikus Zenei Konvergencia Program #1

Az Amper Klub programfilozófiája kétirányú: egyrészt amennyire tudjuk, be akarjuk szippantani az elektronikus zenei nagyvilágot Pécsre, másrészt viszont legalább ilyen fontosnak érezzük azt is, hogy a helyi erőknek tudjunk nyújtani kicsit a szárnya hosszán.

Épp idén 10 éve, a pécsi elektronikus zenei élet hőskorában indult és jó néhány éven keresztül fel-felbukkant a város különböző helyszínein egy LOCAL4HEROES névre hallgató partisorozat. Talán csak a Jóisten, vagy esetleg a sorozat ötletgazdái – azaz Kecske és c0p – tudná megmondani , hogy pontosan hol és hogyan született a dolog. Az viszont biztos, hogy több generációnyi pécsi dj, több helyszínen is nyomogatta a világot jelentő play gombokat a sorozat égisze alatt. Voltak foglalkozások többek között a Rákban, a Dantéban, a City Clubban, a Tv-toronyban és a Kinóban, akik pedig a pult mögött álltak: Kecske, c0p, Sirmo, bodoo, Szab, Bergi, Petya, Soso, Oshee, Steiner, Kork, stb., stb., stb.

Részben tisztelegve a dicső régmúlt előtt, másrészt viszont a jövő felé fordulva előszedtük, leporoltuk és egy kicsit újragondoljuk a régi partisorozat szellemét és ”LOCAL HEROES – Pécsi Elektronikus Zenei Konvergencia Program” néven újra kiengedjük a palackból. A sorozat lényege, hogy különféle, egymástól akár egészen távoli zenei világban gondolkozó pécsi dj-ket eresztünk össze az inspiráló közelítés jegyében.

Az első felvonás október 5-én lesz, amire meghívtuk a már lassan már több, mint egy évtizede harcoló FPT legénységet, R-Nold és chromeshelter egy különleges, dubstepre és trapre szkreccselő mutatvánnyal készül, Szab betáraz egy jókora adag breakbeat bakelitet, Albrecht a deep house és nu-disco gyűjteményéből fog válogatni, a legfiatalabb DJ generációból pedig Lights Out fog future technót válogatni.

Oszd meg a többiekkel