en
LTJ Bukem (UK) + MC SirReal (UK)
02.22 szo LTJ Bukem (UK) + MC SirReal (UK) Czynky + Darth Peter + Rabbit

Ami késik, nem múlik – tavaly LTJ Bukem nélkül maradtunk, ám ezt a kimaradást február 22-én pótoljuk. Ráadásul az új jegyárainknak köszönhetően az okos drum’n’bass atyját 600 forint ellenében tekinthetitek majd meg!

LTJ Bukem egy drum’n’bass legenda, aki rengeteget tett azért, hogy a ‘90-es években a műfaj a földalatti klubokból előtörve szélesebb ismertségre tehessen szert. A tört ütemek atmoszférikusabb, jazzesebb vonalát képviselve LTJ Bukemet sohasem ragadták el a mainstream csapongásai, ellenben kiadójánál mindig támogatta az újféle hangzásokkal kísérletezőket.

A ‘90-es évek londoni elektronikus zenei szcénájában LTJ Bukem a hardcore mentalitással ellentétben a d’n’b dallamosabb, vokálosabb vonalát képviselte, ezzel kiérdemelve a nagy felzúdulást keltő “intelligens drum’n’bass” jelzőt. Az durva rave bulik alternatívájaként induló irányzat pedig két évtizeddel később is köszöni szépen, jól van. Az eltelt évek alatt a Bukem által alapított Good Looking kiadónál lemezek végtelen sora jelent meg, köztük olyan előadókkal, mint Aquarius, Blu Mar Ten, a Future Engineers, vagy épp Source Direct. Valamint az sem elhanyagolható, hogy a minden elektronikus zenész életében mérföldkőnek számító brit Radio 1 Essential Mix sorozatban 1995-ben és 1996-ban is volt adása.

Kísérője, MC SirReal is hasonlóan nagy név a szakmában. 2001 óta állandó tagja a Freestylersnek, de a drum’n’bass élet legnagyobb figuráival együtt is dolgozott már – elég, ha csak a Freq Nastyt vagy a Dub Pistolst emeljük ki közülük, vagy azt, hogy ő hallható a Pendulum Painkiller című számában. Viszont az élő zene sem áll távol tőle: turnézott a Maroon Town nevű ska együttessel, de saját rock bandája is van, mely Buddhist Punkz névre hallgat.

Természetesen a hazai frontról sem felejtkezünk meg. Szekszárdról, a Töréshatár képviseletében érkezik hozzánk Rabbit, a pécsiek közül pedig Darth Peter lép a lejátszók mögé az Odabass és a Carbothrinic színeiben, valamint Czynky a Pellérd Massiveből.

Tehát, aki szereti a tört ütemeket és kíváncsi a drum’n’bass történetének egyik meghatározó alakjára, ne hagyja ki ezt az alkalmat!

 

Oszd meg a többiekkel