en
LUDMILLA
04.05 szo LUDMILLA w/ Aftershock

A breakek hazai úrnője, Ludmilla mindig elképesztő szettekkel lep meg minket, úgyhogy evidenciának tekintettük, miközben a legutóbbi itt jártakor az Amperbe indultunk, hogy remekül fogjuk érezni magunkat. A februári látogatása azonban felülmúlta az irreálisan magas elvárásainkat is – pirkadatkor még tűzforró volt a hangulat és általános közfelháborodást váltott ki az 5 órai zárás. 

Ott, hajnalban egyértelművé vált, hogy Ludmillának a nyár beköszönte előtt még egyszer le kell néznie hozzánk, melyre egészen pontosan április 5-én fog sor kerülni.
Az átlagos dj-k óceánjából, ha valaki ki szeretne tűnni, két kitaposott út közül választhat: vagy olyan számokat játszik, amiket mások nem, vagy úgy rakja egymásra a trekkeket, ahogy mások nem tudják. Ludmilla pedig mindkét kategóriában az élen jár. Egyrészt, mivel az évek során maga mögött hagyott több száz fellépést, külföldi utat és olyanokkal fordult meg egy színpadon, mint Skrillex, a Stanton Warriors, a Pendulum, John B vagy épp az Evil Nine, ő olyan helyekről kap sehol meg nem jelent bootlegeket és promóciós kiadványokat, amikről az átlagos halandók álmodni sem mernének. Plusz, Beatmennel közös kiadójuk, az Ayra Recordings – mely breaks körökben már minden létező díjat megnyert – szintén hozzájárul ahhoz, hogy Ludmilla olyan számokat tudjun Pécsre hozni, melyekbe máshol nem nagyon futhatunk bele.

A “mit” mellett talán azonban fontosabb a “hogyan”, bár ez az a része az eseménynek, amit inkább érezni kell és nem olvasni róla. Aki volt már Ludmilla buliban, az tudja jól, hogy mire gondolunk, aki pedig nem, annak hiába próbáljuk elmagyarázni, hogy olyan jó ízléssel kever és olyan ívet ad a buliknak, hogy néha már azt gondoljuk, egyenesen a tudatalattinkra kapcsolódik. Többnyire breakbeat, breaks és electro alapokra építkezik, de a stílusok felsorolásánál külön entitásként kell kezelni azt az aurát, ami a fellépéseit belengi – az energikusság és az esztétika találkozása ez, amikor az adrenalin belefut a szép dallamokba egy hatalmas drop előtt. Ha még nem tetted volna, a ludmilla.hu-ról töltsd le a legutóbbi Breakout Breeze mixet és máris érteni fogod, hogy mire gondolunk.

Ludmilla mellett pedig a pécsi debütáló fellépésével készül az Aftershock. A formációt ugyan csak tavaly alapították, de már impresszív megjelenési listával rendelkeznek: soundcloud oldalukra látogatva EDM, dubstep, electro, trap és drum’n’bass témakörökben is találhattok tőlük egy szép adag remixet, de saját számokra is bukkanhattok. Nicky Romero kiadójánál, a Protocol Recordingsnál jött ki a Beatporton listavezető Stadiumx & Taylr Renee Howl At The Moon című számából készített remixük, a legelső saját számuk pedig az edm.com-on jelent meg. Egy olyan dj-producer csapatot köszönthettek tehát, melyről az elkövetkezendő években biztos sokat fogunk még hallani, az pedig külön öröm, hogy városunkban először az Amperben fognak fellépni!

Gyertek tehát április 5-én az Amperbe, hisz újra meglátogat minket Ludmilla és a belépő is csak 600 forint lesz.

Oszd meg a többiekkel