en
MAGASHOUSE W/ BUDAI + StereA
03.14 pén MAGASHOUSE W/ BUDAI + StereA

Az aktuális zenei trendek fiatal lemezlovasai mellett arra is ügyelünk, hogy az elektronikus zenei élvonal nagyágyúi is megjelenjenek az Amperben, akik nélkül nem úgy nézne ki a magyar klubélet, ahogy. A MAGAShouse következő felvonására közülük egy olyan nevet választottunk március 14-re, akit meglehetősen ritkán lehet csak Pécsett látni: Budait. A helyi erők képviseletében pedig természetesen a minőségi house pécsi helytartója, SteraA fog fellépni.

A régi motoros techno és deep house kedvelőinek egészen biztos, hogy ismerősen cseng a neve. Azonban, tekintettel arra, hogy már akkor a pult mögött állt, amikor a Pécsre járó egyetemisták jó része még meg sem született, kezdjük egy rövid történelem órával. A ’90-es évek első techno rendezvényeinél már megtalálhattuk Budait és hozzá kötődik az első hazai dance magazin, a Freee alapítása is. Ebből a korszakból meg kell még említenünk a Hysteriát, mely az ország első techno klubjaként nyitotta meg kapuit 1993-ban, valamint a siófoki Flörtöt, melyekben rendszeres fellépő volt. Lemezek tekintetében pedig 1997-ben megjelent a Techno-House Classics of 93-96 maxialbuma, valamint a 2000-es Techno-logic Vol 1. mindenképp kiemelendő, hisz mindkettő nagy betűkkel szerepel hazánk zenei történetében. A Budapest-Balaton tengely mellett pár év alatt Magyarország összes klubját bejárta, a kilencvenes évek végére pedig már rendszeresen kapott meghívásokat Közép-Európa legtöbb országából úgyanúgy, mint New Yorkból.

A kétezres évek elejére már producerként is ismert volt, valamint ide datálható az Egoist Records megalapítása (melyet jelenleg Egotraxx Recordsnak hívnak). Illetve ekkor indították útjára a jelenleg is működő I Love Deep rendezvénysorozatot, melyhez 2005-ben egy külön kiadót is alapítottak. Ezek pedig már nem a történelem órák részét képezik, hiszen jelenleg is aktívak és aktuálisak. Mondanunk sem kell, hogy rengeteg megjelenés fűződik Budai nevéhez is, valamint a kiadóihoz is, melyekről bővebben Budai Facebook oldalán olvashattok:
https://www.facebook.com/djbudai

Budai mellett pedig Sterea fog megfordulni az Amper DJ pultjában, hogy az este hangulatához igazodva, egy klasszikus warm-up szettel, majd kellemes hajnali zárással örvendeztessen meg minket.

Tehát, ha a négynegyedek közel állnak hozzátok és szeretnétek az ország egyik legnevesebb DJ-jének tálalásában minőségi house és techno zenékre táncolni, nézzetek le február 15-én az Amperbe!

Oszd meg a többiekkel