en
PROXY (RU)
12.12 szo PROXY (RU) w/ Palotai + Sirmo + Bergi + ddhd

Felvesszük a kesztyűt és kőkemény tombolással vágunk vissza a dermesztő hidegnek! Oroszország szívéből, Moszkvából igazolunk az újvonalas techno rajongóinak legnagyobb örömére egy dj-producert, aki robbanásig fogja feszíteni a hangulatot az Amperben. Egy olyan figurát repítünk ide, aki annyira súlyos, a földet is megmozgató zenét játszik, hogy csak akkor lehetnénk stílszerűek, ha autó helyett egy exkavátort gördítenénk érte a reptérre! És miközben ezt írjuk, minden egyes billentyű lenyomásával hangosodik a démoni kacaj a háttérben: PROXY PÉCSRE JÖN!

Egy kicsit mesélünk. Proxy életének meghatározó élménye egy 1997-es Prodigy koncert volt, ami a mostani számaiban is remekül tetten érhető, hisz annyi energia van bennük, mint egy jobban sikerült orosz hidrogénbombában. 2006-ban járunk, amikor a Myspacen (haha, tegye fel a kezét, aki még emlékszik rá!) ráírt Tigára, aki annak rendje és módja szerint le is szerződtette a nagybetűs techno mekkájához, a Turbo Recordingshoz. Azóta persze járt már a Steve Aoki vezette Dim Maknál és Deadmau5 Mau5trapjénél is, végig a techno, house és electro keményre szabott elegyénél maradva.

Még ha nem is tudtok róla, valószínűleg Proxy rajongók vagytok… legalábbis a Space Inhalerz bulikban már az összes számával találkoztatok nem egyszer és nem véletlenül. Nem ugrik be? Segítünk: nemes egyszerűséggel, Proxy be fog minket darálni és ezt rettentően élvezni fogjuk! Az elmúlt tizenpár év során kivívta a Justice, a Soulwax, Boys Noize, Erol Alkan és Mr. Oizo tiszteletét is, ami egyúttal jól körülírja a zenéjét is. Jó kis horzsolós alapok, rengeteg basszus, Oroszország egy kis szeletével vegyítve.

Proxy mellett a hazai felhozatalunk is a szokottnál vaskosabb lesz ezen az estén! Budapestről Palotai ugrik majd be hozzánk, hogy a jó szokásához hűen hatalmas táncolásra késztessen mindenkit az elektronikus zenei világ törtesebb szegleteiből válogatva. Vele tart a fővárosból a Monkey6 alapítója, Bergi is, akire elszármazott pécsiként roppant-roppant büszkék vagyunk és alig várjuk, hogy egy dögös techno és house válogatással erősítse az estét. Node, a Monkey6 csapat másik tagja, Sirmo is itt lesz, aki nemzetközi szinten is egyre nagyobb elismerést szerez éppen magának, megjelenéseivel a basszus-zenék toplistáit döngetve. Továbbá a Space Inhalerzből (és jópár Monkey6 buliból) ismert ddhd is beköszön egy rakás gonoszan morgó techno számmal!

Lényeg a lényeg, a hiperdurva orosz vendégünket, Proxyt körbevesszük egy magyar legendával, Palotaival, és a helyi kötődésű basszus-brigádunkkal, azaz Bergivel, Sirmoval és ddhd-vel, úgyhogy kössétek fel a gatyát, ez a buli elvetemült lesz!

Oszd meg a többiekkel