en
Szezonnyitó AmperKert
09.08 szo Szezonnyitó AmperKert Monki (UK), Nora Matisse, Betwixt, Wave Twins

Felkészültetek?! Szeptember havának nyolcadik napjára időzítettük a partibombát, hogy egy hatalmas durranással búcsúzzunk el a nyártól és üdvözöljük legalább reggel nyolcig tartó tánccal az őszi szezonunkat! Itt lesz velünk Monki – DJ, a BBC Radio 1 műsorvezetője és a kedvenc szigetországunk egyik meghatározó véleményformálója; Nora Matisseés a Wave twins Budapestről, valamint házigazdaként a BETWIXT stábja. Fent is buli, lent a klubban is buli, plusz kertmozi és kaja-pia is lesz, hogy minden érzékszerveteket lefedjük! 

Monkinál szakavatottabb kezekbe nehezen kerülhetnek a lejátszóink. Pályafutását a legendás underground rádióállomáson, a Rinse FM-en kezdte, hogy aztán hamar szintet lépve a BBC Radio 1-on kapjon először havi, majd heti műsort. Emellett Anglia-szerte turnézik a “Monki & Friends” klubestjével, és persze kiadója is van, a Zoo Music, ahol többek között Shadow ChildMeléRiton és Kidnap megjelenései is napvilágot láttak. Szettjeivel a célja, hogy a lehető legszórakoztatóbb módon mutassa be az elektronikus zenei szcéna aktualitásait. Ergo, szét fogjuk táncolni az agyunkat! 

Vannak, akik azt mondják, Nora Matisse a budapesti Nina Kraviz – olvassuk a 2015-ös Cool Lista oldalán és ebbe a szakmédiumba mi sem tudunk belekötni. A viccet félre téve, Nora Matisse az Amper fennállásának talán legtöbbet visszatérő dj-je, nem véletlenül. Szettjeiért a vendégeinktől kezdve a személyzeten át a szomszédokig mindenki megőrül, így roppant boldogok vagyunk, hogy el tudtuk csípni az őszköszöntő bulinkra!

Wave twins egy budapesti techno duó és, hogy mennyire menők, azt jól mutatja, hogy a berlini divathéten is az ő zenéik szóltak. A helyes szakkifejezés erre az esetre: gigamenők! A legnagyobb örömünkre kiléptek a bedroom producerségből és live szettjükkel érkeznek Pécsre is – azaz egy seregnyi dobgépet és kontrollert és egyéb hangeszközt hoznak magukkal, hogy élőben, a szemünk láttára tekerjék össze a számokat és csavarják meg a tudatállapotunkat. 

BETWIXT elektronikus zenei alkotóműhely főként a négynegyedekre fog koncentrálni az este folyamán és be fogja mutatni, mennyire változatos dolgokat lehet művelni a négynegyed alappal. A germán hangzásvilágú technó-felelős BØCNash KKeleman és illben lesz, a hip-hop-ot és garázst oldalról súrolja BandiT, bomber és BRSK, míg a brit irányzatokat ddhd és ivancza fogja képviselni. Azaz lesz pumpálós technó, laza technó, törtütemes technó, bólogatós technó, technó technó.

Az eseményt kertmozival nyitjuk és az egyik örök kedvenc klasszikusunkat, a Ponyvaregényt fogjuk a falra lőni, úgyhogy érkezzetek időben! Ha kimarad otthon a vacsi, semmi probléma, némi street food élményre számíthattok ezúttal is!

TEHÁT szeptember 8, AmperKert, gyertek korán és maradjatok sokáig! 

Oszd meg a többiekkel