en
THE HERBALISER DJ Set (UK)
05.30 pén THE HERBALISER DJ Set (UK) Fine Cut Bodies + Venom + Acid

Egy újabb legendás formációt várunk az Amperbe május 30-án: az hiphop-jazz-funk-soul egyedülálló fúziójáról elhíresült Herbaliser egyik alapítója, Ollie Teeba érkezik majd Pécsre, hogy megmutassa, milyen az, amikor a kifinomult ízlés és a zsonglőröket megszégyenítő lemezjátszókezelés találkozik. A hazai frontról pedig hip hop vonalon Venom és Acid fog pörgetni, míg a kertben a kellemes, absztrakt elektronikát a Fine Cut Bodies fogja szolgáltatni! 

 
A már akkor hosszú zenei múlttal rendelkező Jake Wherry és Ollie Teeba 1990-ben indította útjára a Herbaliser nevű projektjüket, felhasználva a közös, jazzből, funkból és old-school hip hopból eredeztethető gyökereiket. Hatalmas lemezgyűjteményüket, az akkoriban legfejlettebb sample-ező technikákat és Jake basszusgitárosként szerzett zenei tudását egyesítve készítették el az első demó lemezüket, mellyel a Ninja Tune kaidót környékezték meg sikeresen.
 
Egy évtizeden keresztül szoros kapcsolatot ápoltak a Ninja Tune-nal, gyakorlatilag ők voltak a kiadó egyik legnagyobb büszkesége, és az első öt albumuk jelent meg náluk. 2008-ban szerződtek le a !K7 Recordshoz, majd a 2012-es albumuk már saját kiadójuknál, a Department H-nél látott napvilágot. A hatvanas évek krimi hangulatát idéző zenéjük, sistergős scratchekkel, nagy adag kísérletező kedvvel és gyakran intelligens mondanivalóval turbózott bólogatós hip-hop ütemekből állt, mely rövid idő alatt ismertté tette őket. A kilencvenes évek végén nem akadt olyan kapucnis pulóveres urbánus zenevadász, akinek cd-i között a Dj Krush, Shadow, Vadim szekcióban ne figyelt volna ott egy Herbaliser album.
 
A nemzetközi porond élvonalába tartozik a londoni Herbaliser. Már 1995-ben, a Remedies névre hallgató debütáló lemezükkel rögtön hatalmas sikert értek el, majd utána képesek voltak minden új megjelenésükkel megújulni. Második lemezükkel a trip-hop irányába mozdultak, majd visszatértek a klasszikus hip hophoz, miközben egyre több zenészt vontak be a produkcióikba, hogy a folyamatos megújulás egy hét tagó élő zenekarban csúcsosodjon ki. Közben pedig olyan nevekkel dolgoztak együtt, mint Roots Manuva, Jean Grae vagy Blade. 
 
Remixek tekintetében sem tétlenkedtek, többek között DJ Food, Coldcut és Raw Stylus átdolgozások is szerepelnek a listájukban. Lemezjátszó-fronton pedig kiadták 2004-ben a Herbal Blend for Solid Steel, 2006-ban pedig a Fabricnak készített mixlemezüket, bemutatva, hogy a keverési technikájuk terén sincs okuk a szégyenkezésre. 
 
Az Amperben a Soul on Wax két házigazdája, azaz Venom és Acid is tiszteletét fogja tenni, jókora adag hip hop lemezzel felvértezve, míg a kertben az elektronikus zenei világ könnyedebb vonala felé vesszük az irányt. Pécsre látogat ugyanis a Chi Recordings vezetője, hogy a Fine Cut Bodies nevű projektjével egy kísérletező, mély és absztrakt utazáson vehessünk részt a csillagok alatt.
 
Május 30-án tehát Ollie Teeba érkezik Londonból a lemeztáskájuk társaságában, hogy a Herbaliser hangulatvilágát egy éjszakára az Amperbe költöztessék, a Fine Cut Bodies, Venom és Acid pedig a maguk stílusában építi tovább az éjszaka ívét. A belépő 600 forint lesz, várunk mindenkit szeretettel!

Oszd meg a többiekkel