en
Zombie Nation (DE)
10.18 pén Zombie Nation (DE)

Az Amper Klub második külföldi vendége a Németországból érkező Zombie Nation, azaz a Splank! és John Starlight néven is ismert Florian Seftner techno, elektro projektje. Az 1999-es első kislemeze óta a stílusa ugyan sokat változott, de rá jellemző partiorientált elektronikus tánczenétől sosem távolodott el igazán.

A Zombie Nation egy tipikusan olyan név, amit biztos, hogy ismertek még akkor is, ha nem tudtok róla. A Kernkraft 400 című örökéletű techno slágerével vált igazán híressé, ami nem csak a keretes szemüveges hipszter arcok és nem csak a konzolokon nevelkedett geekek tudatába égett bele. Vannak, akik a trance hullámhoz társítják ezt a számot, vannak, akik a ‘90-es évek végi happy hardcore rezgéseit érzik benne, de egy biztos, a másolt CD-k fénykorában ez a szám megfordult már mindenkinél. A kulturális lenyomatát pedig ma is érezzük, hiszen eredeti vagy remixelt formájában még most is rendszeresen játsszák a legkülönfélébb bulikban.

Persze, a Zombie Nation projekt azóta sem merült feledésbe, tavaly jelent meg a hatodik albuma, melyről a Level szintén egy olyan szám, amit rendszeresen hallhattatok az Est Caféban is. 15 év alatt nem csak Madonna tud számtalanszor stílust váltani, hanem a veterán DJ-k is. Zombie Nation szettjeiben a legkülönfélébb nevek fordulnak meg: a future techno élharcosai, mint Modek vagy Riton ugyanakkora eséllyel szerepelnek nála, mint a finomabb négynegyed aktuális ügyeletesei – Sei A vagy Gui Boratto – de a deep house sem esik távol tőle egy jó KiNK BEAT remix erejéig, mielőtt átvált egy Green Velvet vagy Phil Kirean trackre. Tehát egy meglehetősen izgalmas estének nézünk elébe.

Zombie Nation mellett pedig a PTE-s külföldi hallgatókból verbuválódott Elektrolyse egyik DJ-je fog majd fellépni, valamint DJ Mellow. Az Elektrolyse formáció eredetileg négy, nálunk tanuló német diák projektje volt, akik közül kettő – Don Ravy és ToneIn – még mindig hazánkban van. Európa legnagyobb fesztiváljaiból merítve főként a deep house, tech house és minimal stílusokban mozognak és nagyon várják, hogy az Amper Klubot is bevehessék. Zombie Nation után Don Ravy fogja az Elektrolyse csapatát képviselni. DJ Mellow pedig nem szereti magát bekategorizálni, a house legkülönbözőbb műfajaiból válogat szettjeibe, melyekkel tavaly nyáron már nagyobb sikereket ért el Münchenben, Zürichben és Novalján.

Oszd meg a többiekkel